Wat zijn essentiële oliën?

Gepubliceerd op 27 mei 2021 om 08:49

Wat zijn Essentiële oliën?

Essentiële oliën worden ook wel etherische, aromatische of vluchtige oliën genoemd. Dit zijn geurstoffen die worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Deze geurende oliën bevatten de essentie, CHI, de levenskracht van de plant. Deze CHI energie kan een bijdrage leveren aan je levenskracht en welzijn.

Door het gebruik van essentiële oliën kun je de kwaliteit van de lucht in je huis, kantoor, slaapkamer en zelfs auto sterk verbeteren. Echte 100% zuivere onvervalste en onverdunde essentiële olie van een gecontroleerde kwaliteit zijn vaak niet goedkoop. Daarvoor zijn het vergaren, de aanplanting, het productieproces en de controles te tijdrovend.

De hoge concentratie zorgt ervoor dat bij toepassing maar weinig olie gebruikt hoeft te worden. Bij de aankoop van een olie doet men er goed aan na te gaan of de olie gegarandeerd zuiver is. Dus niet gemengd, niet aangelengd en niet verdund anders heeft de olie weinig tot geen therapeutische waarde en kan het soms zelfs gevaarlijk zijn.

Dit houdt in dat een enkelvoudige zuivere essentiële olie maar één ingrediënt bevat en dit ingrediënt is de Latijnse naam van de essentiële olie.

Goed om te weten

Essentiële oliën kan je op verschillende manieren verdampen: 

  • diffuser
  • aromalamp
  • geursteentjes
  • geurstokken
  • spray

Essentiële oliën zijn ook goed te gebruiken als inhaler, om te stomen of in de sauna om op te gieten. Je kan er ook oogkompressen mee maken, gebruiken in een (voet)bad of heerlijk mee masseren. (Gecombineerd met een neutrale draagolie (amandelolie niet geschikt bij notenallergie). 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.